Sportmassage

Een sportmassage is meer dan alleen een gewone massage.

De definitie van sportmassage is: het toepassen van een complex van handgrepen op een (ontbloot en) ontspannen lichaamsdeel van een gezonde sportbeoefenaar, met het doel om diens lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en/of eventuele nadelige gevolgen van die sport weg te nemen of deze zo min mogelijk te doen voelen.

De sportmassage is een krachtige massage die is bedoeld om het lichaam in balans te houden of weer in balans te krijgen. Er is bijzondere aandacht voor de spieren waarbij onder andere gebruik wordt gemaakt van diepe en langzame massagetechnieken. Deze speciale bewegingen zorgen voor reacties in het lichaam waardoor spierherstel wordt bevorderd.
De bloed circulatie verbetert, afvalstoffen en vocht worden sneller afgevoerd. En de pijn wordt verlicht. Zo kunnen blessures worden hersteld én voorkomen.

Een sportmassage is echter ook goed voor de niet-sporter. Door stress, verkeerde (werk-)houding kunnen ook lichamelijke klachten ontstaan. Door de effecten van de sportmassage, kunnen deze klachten sterk verminderen.

Kortom, sportmassage is goed voor u en uw spieren.